Wil je brandweerman of -vrouw worden? Dat is fantastisch nieuws! Wellicht ken je wel ergens iemand die bij de brandweer is. Of misschien ken je iemand die iemand kent die bij de brandweer is. Of misschien ken je iemand die iemand kent die iemand kent die bij de brandweer is. Wel, praat erover met een brandweerman of -vrouw. Zij kunnen je vanuit hun eigen ervaring perfect vertellen wat het inhoudt om bij de brandweer te komen en te zijn.

Wat je natuurlijk ook altijd kunt doen is ons een bericht sturen via de contactpagina en dan komen we het wel even in geuren en kleuren uit de doeken doen.Schermafbeelding 2016-07-15 om 16.39.46

De procedure om brandweerman of –vrouw te worden mag niet onderschat worden. Een sterke motivatie is heel belangrijk, maar je moet ook over een aantal cognitieve, technische en fysieke competenties beschikken om lid te kunnen worden van de brandweer.

Daarenboven volgt zowel professioneel als vrijwillig operationeel brandweerpersoneel na aanwerving een doorgedreven opleiding opdat ze hun eigen veiligheid, die van hun collega’s en de mensen die ze helpen en beschermen kunnen garanderen.
De werving van het operationeel personeel van de hulpverleningszones vindt ofwel plaats in de graad van brandweerman, ofwel in de graad van kapitein.

Hieronder vind je meer uitleg over hoe je aangeworven kan worden bij een hulpverleningszone.

https://www.vrijwilliger.brandweerwesthoek.be/